
પાયોજી મૈંને રામ રતન ધન પાયો.
વસ્તુ અમોલિક દી મેરે સતગુરુ, કિરપા કર અપનાયો.
જનમ જનમ કી પૂંજી પાઇ, જગ મેં સભી ખોવાયો.
ખરચે ન ખૂટે, વાકો ચોર ન લૂંટે, દિન દિન બઢત સવાયો.
સતકી નાવ, ખેવટિયા સતગુરુ, ભવ-સાગર તર આયો.
‘મીરાં’ કે’ પ્રભુ ગિરિધર નાગર, હરખ હરખ જસ ગાયો.
payoji mainne ram ratan dhan payo
wastu amolik di mere satguru, kirpa kar apnayo
janam janam ki punji pai, jag mein sabhi khowayo
kharche na khute, wako chor na lunte, din din baDhat sawayo
satki naw, khewatiya satguru, bhaw sagar tar aayo
‘miran’ ke’ prabhu giridhar nagar, harakh harakh jas gayo
payoji mainne ram ratan dhan payo
wastu amolik di mere satguru, kirpa kar apnayo
janam janam ki punji pai, jag mein sabhi khowayo
kharche na khute, wako chor na lunte, din din baDhat sawayo
satki naw, khewatiya satguru, bhaw sagar tar aayo
‘miran’ ke’ prabhu giridhar nagar, harakh harakh jas gayo



સ્રોત
- પુસ્તક : અસલ મોટી સંતસમાજ ભજનાવળી (પૃષ્ઠ ક્રમાંક 24)
- સંપાદક : સુકુમાર શાહ
- પ્રકાશક : વિશાલ બુક એજન્સી